Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Workshops

Lukket for tilmelding

Hver workshop indledes af 3 eksperter med hver deres indgangsvinkel til emnet. Du får 1,5 times fagligt input og derefter 30 minutters deltagerbaseret dialog og idéudveksling ved en rundbordsdiskussion, hvor panelet står parat til at sparre jer på jeres udfordringer og oplevelser.

Ud over at du kan præge debatten under selve workshoppen, får du også adgang til et konference site. Her lægger oplægsholderne information og artikler op, som du kan studere nærmere også efter konferencen. Login fås ved konferencen.​

Workshop 1: Hvordan henter leder og fagprofessionelle viden fra personaledata til at hjælpe deres medarbejdere?

Digitaliseringen ændrer vores ledelsesform, men hvordan påvirker det din arbejdsplads og din situation som kollega? Kan data alene udgøre beslutningsgrundlaget? Hvordan inddrages medarbejderen? Hvilke dataoplysninger skal arbejdspladsen eller forsikringsselskaberne have lov til at få? Hvad er til skade og hvad er til gavn? Hvilke krav stiller det til os, når vi får en digital indsigt i vores ansattes gøren og laden?

​På denne workshop møder du tre mennesker, der alle har et både jordnært og visionært forhold til dataindsamling. 

Det er meget mere end: ”Y er syg hver anden mandag, så deeet” - for så enkelt er det ikke.

Jean Vennestrøm, PhD fortæller om de mange parametre, der kan kvalificere valget af indsats for reduktion af fravær. Hun tager samtidig diskussionen op om rimeligheden i at lade data styre. I øvrigt er data hverken interessant eller sexet… så hvem tager sig tid til at analysere dem? Hvornår er din organisation moden til kritisk brug af data? 


Torben Søndergaard kender problematikken. Som arbejdsmiljøkonsulent i Næstved Kommune arbejder han systematisk med data og har gjort det i flere år

Han og lederne i Næstved Kommune bruger dem konstruktivt til at planlægge indsatser. Hvad er de lykkedes med, og hvilke bjerge skulle og skal de stadig bestige i processen?

Leder af HealthCare i Sampension Michael Bagge supplerer med sine 15 års erfaringer fra bl.a. Willis og Falck Healthcare. Han ved om nogen, hvordan medarbejderdata kan gøre en forskel både for virksomheden og medarbejderne. Men i hvilket omfang vil persondataforordningen være med til at ændre vores syn og brug af medarbejderdata?

Michael vil bl.a. medbringe cases fra KMD og Sportsmaster.


Læs mere om oplægsholderne på Workshop 1...

Workshop 2​: Modpoler og medspillere. Når forskellige medarbejdergrupper skal mødes i den fælles opgaveløsning.

Deltag i debatten om, hvordan I som arbejdsplads kan få hele medarbejdergruppen til at samarbejde, så ingen ekskluderes, og alle yder deres bedste. Unge og seniorer, forskellige kulturer og baggrunde -  I vil ikke undvære nogen, så hvordan får I det bedste ud af så forskellige medarbejdergrupper?

 

​I 2025 vil 75% af den globale arbejdsstyrke bestå af Millennials, og den næste iGen er stærkt på vej. De lever med teknologien og bruger dagligt ca. 6 timer på SOME. I Danmark mangler vi ”varme” hænder, bl.a. fordi vores seniorer lader sig pensionere eller trapper ned (opgivende?). Mange yngre oplever, at de ældre er langsomme til den nye teknologi. Modsat mangler unge overblikket... eller hvad? Stigmatiseringerne står i kø, men vi vil ikke undvære nogen, så hvordan spiller vi de unge og seniorerne gode sammen?

Alexander Avanth skaber forstyrrelser i vores mindset og vanetænkning. Han forklarer os med sin intuitive tilgang til teknologier, hvad der venter os, og hvordan du og din organisation får mest mulig ud af udviklingen. 

Hvilke typer af personalegrupper synes attraktive på arbejdsmarkedet, og hvad er det arbejdsmarkedet egentligt har brug for? Ved vi det?

Hans Ussing fra FirmaPlus rører i gryden med fordomme om 50+'erne, så du bliver klogere på, hvordan I kan arbejde med jeres 50+ mindset, som er en særlig tankegang til at imødegå mangel på arbejdskraft og aldersdiskrimination, og dermed er scenen sat for Bettina.​

Bettina Wæde har specialiseret sig i at vejlede virksomheder i at rekruttere unge, og her på workshoppen vil hun dele ud af sin viden. Hvordan passer hendes erfaringer med Alexanders visioner, og er der overhovedet plads til seniorerne i det spil?

Læs mere om oplægsholderne på Workshop 2...

Workshop 3: Vi griner og er glade, ergo trives vi.... eller?

Humorens konstruktive sider såvel som dens skyggesider belyses og debatteres. Hvilke adgangsbilletter kræves af jeres arbejdspladskultur, og betyder det noget for trivsel og fravær? Hvad viser forskningen om humoren som adfærdsregulerende mekanisme? Hvad kan medarbejderen selv gøre for at fremme arbejdsglæden og egen trivsel. Alt dette - suppleret med den nyeste viden fra hjerneforskningen.

 

Humor er et centralt element i mobning på mange arbejdspladser, men ofte opdager vi det overhovedet ikke. Hvordan er det hos jer? Bruger I humor til at manifestere magt? Til at ventilere frustrationer? Til at eksludere eller inkludere?

Forsker Mille Mortensen arbejder med mobning på arbejdspladsen bl.a. på Rigshospitalet og har posen fyldt med interessante observationer, som helt sikkert vil give dig associationer til jeres egen hverdag. En anderledes vinkel som kun bliver mere relevant i en tid, hvor teknologi og hastighed præger vores samvær.


Louise Opprud Jakobsen komplementerer med den nyeste forskning i sammenhængen mellem præstationsevne og glæde. Louise har besøgt nogle af verdens mest innovative virksomheder, hvor strategiske initiativer om glæde står på agendaen

 – nu har forskerne f.eks. data nok til at forstå, hvordan man kan træne og strukturere vores glædesniveau. Det er selvfølgelig ikke kun virksomhedens opgave; vi har selv et medansvar. Hvad gør du for at holde din glæde i form? Og kan det virkelig passe, at forskningsresultaterne kan omsættes til en 300% forhøjelse af kreativiteten og en 31% stigning i produktivitet?

Robot Beam kigger forbi, og hvem ved... måske får du både en lille snak med fremtidens leder - og et smil på læben. Mr. Beam kan meget; mon han også kan aflæse dig og forstå kropssprog nok til at indgå i de relationer, som er hele grundstammen i trivsel. 

Studier viser, at 1 ud af 2 ledere mislykkes i rollen, ofte fordi de ikke er i stand til at skjule deres menneskelige og nogen gange mere mørke/giftige sider. Så velkommen Mr. Beam.

Læs mere om oplægsholderne på Workshop 3...

Workshop 4:​ Hvilke sårbare medarbejdere kan jeres arbejdsplads rumme?

Her får du inspiration til, hvordan I kan rekruttere, integrere og fastholde sårbare medarbejdere, så alle får udbytte af samarbejdet. Er det teknologien, der skal hjælpe os, eller er det ledere og fagprofessionelle, der skal have et andet mindset?

 

Hvor mange sårbare kan en arbejdsplads holde til? 

"Hvis alle kollegaerne har brug for skånehensyn, så bliver arbejdspladsen jo et lazaret!". Citat slut, dec.2017. 

Det er ærlig snak, - er der noget om det? 

Udfordringer er der nok af: Mange har brug for at kunne arbejde færre timer, og betyder arbejdstider noget, hvis den kollega, I får, rammer ned i lige præcis jeres behov? Det kan være svært at få en medarbejder med PTSD eller stress sluset ordentligt tilbage. Og ja, nogle teknologiske rutiner kan være en hindring. Men teknologi kan også understøtte og giver kollegaen mulighed for at få et så normaliseret liv, som muligt. 

​Hvordan du kan kvalificere din arbejdsplads, så I kan få flere varme hænder og kloge hoveder fra uventet kant​ - uden at gå på kompromis? 

Her får du fortællinger om vellykkede rekrutteringer og eksempler på konstellationer, som hverken medarbejder eller arbejdsgiver havde set komme.

Se eksempler på, hvordan den nye teknologi kan give en hjælpende hånd - undskyld dims med i processen. We love gadgets!

Denne workshop klæder dig på til at inspirere og drive disse processer. Du vil møde: Rolf Kuhre fra Jobgården med speciale i fleksjobvisiterede borgere, Torben Hare, der rådgav om stress, lang tid inden det blev vor tids plage – og Jeppe Sloth Stauning, faglig udviklingschef hos IBG Product og Master i læring og innovation. Jeppe har mange års erfaring i at anvende teknologier til understøttende kommunikation. Bl.a. samarbejder han og IBG med borgere med særlige behov og personale i institutioner om at indkredse og udvikle teknologier, så borgeren kan blive i sit hjem og på arbejdspladsen - og levere i de praksisser, der måtte være. 

 

Sidst men bestemt ikke mindst vil skønne og modige Sjarlotte Larsen berette om, hvordan hun er kommet tilbage igen. 

Læs mere om oplægsholderne på Workshop 4...

Lukket for tilmelding

Følg Jean 

Conopor ApS

Ludvig Jensens Vej 14
3460 Birkerød

CVR: 32476260​

Tlf.: 21 28 05 51

E-mail: virk@conopor.dk

Indehaver og direktør 

Jean Vennestrøm PhD​

mail-ikon Tilmeld nyhedsbrev