Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Kurset: Data og Sygefravær

Vi garanterer, at du får en række aha-oplevelser, når vi går bag om jeres fraværsdata...

Flere og flere bliver bevidste om nødvendigheden af denne seriøse opkvalificering og den større gennemslagskraft, det giver - uanset om man arbejder på det organisatoriske niveau eller med det nære personaleansvar.

​"Data er vejen til at reducere fraværet gennem en indsigtsfuld forståelse af jeres medarbejderes handlemønstre - her og nu og over tid."

Når du skal reducere sygefraværet er data ikke til at komme udenom. At koble sygefravær med dataforståelse er en disciplin for sig, og den, der mestrer det, har mange flere muligheder for at skabe resultatskabende indsatser. Det er IKKE kun et spørgsmål om mandagsfravær eller andre mønstre, som de fleste kan få øje på.

Dette kursus opkvalificerer dig i dit arbejde med fravær, uanset om du er leder med personaleansvar eller i HR. Du lærer dataanalyse, tolkning, valg af differentierede og lokale indsatser og sammenhæng mellem drift, økonomi, trivsel, data og fravær. Alt sammen kobles til jordnære eksempler, der er målrettet jeres drift og dine opgaver.

Skal man være datanørd for at deltage?

Nej. Det vigtigste er, at du har lyst til at gå ind af denne dør - så "forærer" data dig viden og giver dig mulighed for løbende at holde sætte ind de helt rigtige steder. Data hjælper os til at blive bedre, fordi vi ikke kan overskue eller huske alt mellem himmel og jord. Jeres data arbejder også, når alt er godt, og I holder fokus på jeres andre gøremål. Med et par klik får du sikkerhed for, at dit ansvarsområde og din afdeling er på rette kurs.

Vi kan afholde kurset hos jer for jeres ledere, så alle kommer med om bord.

Eller du kan tilmelde dig vores næste kursus.

Din underviser:

Jean Vennestrøm, PhD,har som en af de eneste evnet at koble sin mangeårige rådgiver-erfaring indenfor sygefravær sammen med dyb indsigt i brug af data. Det er menneskeindsigt, der møder statistik i et og samme kursusforløb.

Conopors kurser tilpasses selvfølgelig jeres organisation og til det niveau af dataudnyttelse, som I er på. Vi afdækker jeres behov og giver et bud på indsatsen i forhold til deltagere, tid og ressourcer, og så sikrer vi, at den nye viden bliver brugbar, og at I kan implementere den. Vi følger op og følger til dørs - på jeres hjemmebane.​

Lyt til de faglige podcasts fra Conopors Podcast Radio:

Brug Data - Episode 1

Big Data håndtering er for alle, der har ledelsesansvar.

Din organisation har opsamlet store mængder af information, men I bruger sandsynligvis kun en brøkdel. Måske tænker du, "Jeg bør nok vide noget mere. men hvordan? Og hvornår kan jeg få tid?" Hvis du er interesseret i, hvordan du kan bruge Data i forhold til bl.a. sygefravær - og til mere end blot en sygefraværs statistik, så lyt til Conopors podcasts. 

Brug Data - Episode 2

Big Data håndtering er for alle, der har ledelsesansvar.

​Her får du helt konkrete eksempler på, hvordan jeres organisation kan benytte data til at kvalificere jeres indsatser i forhold til fravær. Du hører hvilke data, der er interessante at trække ud og i hvilken kontekst, de kan bruges – det være sig i beslutnings-processer om start eller afrunding af indsatser, ved fraværssamtalen og ved rekruttering.

Virksomhedens udbytte:

 • Reduktion af sygefravær > bedre økonomi i den daglige drift.
 • Ledere, der forstår og bruger data i driften, som et konkret værktøj.
 • Bedre udnyttelse af de økonomiske ressourcer, fordi I kan kvalificere og dokumentere både, hvornår indsatsen er på rette vej, og hvornår den kan stoppe - i forhold til fravær såvel som til trivsel
 • Bedre fastholdelse og medarbejderpleje, fordi data også kan fortælle om forholdet mellem formåen og ambitioner
 • Ledere, der taler samme sprog om sygefravær og dermed giver en sikkerhed for en tydelig politik - så standarden holdes, også når alt går godt
 • En fælles og identisk fraværspolitik. (Alle mener, at de raskmelder ensartet - men virkeligheden viser noget andet)
 • Den refusion, I er berettiget til

Du bliver bedre til:

 • at definere de rigtige og vigtigste indsatsområder overfor grupper og enkeltindivider. Her og nu og på den lange bane. Fordi du lærer:
 • at opdage mønstre, som er skjult i en travl hverdag. Mønstre, som kan variere fra afdeling til afdeling og afhænge af de faglige niveauer på tværs af teams og af virksomheden
 • at læse data. Kurset gør dig fortrolig med tankegangen bag og opbygning af data. Du bestemmer selv, hvilke parametre du vil trække ud, og du mestrer informationerne
 • at beslutte det rigtige tidspunkt for indgriben og have den rigtige timing i forebyggelsen, fordi jeres data viser, hvornår noget IKKE er optimalt
 • at koble de sundhedsfaglige hypoteser til data og sygefravær
 • konstruktivt at anvende data i omsorgssamtalen, så det understøtter jeres fælles indsats
 • ​at bruge data i rekrutteringsøjemed - data giver fingerpeg om medarbejdertyper

Praktiske oplysninger:

Varighed:

(Kan afviges) 3 dage fordelt over 2 + 1 dag. Kurset planlægges i forhold til deltagernes ståsted udfra nogle afklarende spørgsmål inden kursusstart. Med hjemmeopgaver og løbende sparring.

Ring til os på tlf: 2128 0551.

Sted:

Vi holder kurset hos jer eller hos WTC i Ballerup.

Pris:

Indhen tilbud.

logo_white

Conopor blev stiftet af Jean Vennestrøm, som er specialist indenfor sygefravær, arbejdsmiljø og samarbejde i forbindelse med graviditet.

Følg Jean på LinkedIn

Seneste nyt

Det langvarige sygefravær dræner os for energi og lænser kassen

Siden hvornår er et højt langtidssygefravær blevet et vilkår, vi skal leve med? Svaret er "aldrig". Ingen skal leve med en kritisk fraværsprocent - uanset om det er langt eller kort sygefravær.

- Læs artiklen

Kontakt

CONOPOR ApS​

CVR: 32476260

Ludvig Jensens Vej 14, 3640 Birkerød

- Find rutevejledning

Tlf.: 2128 0551

E-mail: virk@conopor.dk

fb-f-logo-white-29Find os på Facebook