Et højt sygefravær kan sjældent blot forklares med; “det er, fordi de langtidssyge og opsagte står for hele fraværet”. Vigtigt er at skelne mellem fravær, der skyldes sygdom og fravær, og så fravær pga. mistrivsel af den ene eller anden årsag.
Jean Vennestrøm har i hele hendes karriere arbejdet med sundhed ogdet grundbiologiske i mennesketfor derigennem at koblet det ind til organisationer og den levevis, der eksisterer her. Og det er tydeligt at se, at selv medarbejdere og ledere, som virkelig har ondt hver dag, de kan godt være blandt dem, som er langtidsfriske eller som kun har meget lidt fravær. De har ikke lyst til at sidde derhjemme og blive endnu dårligere. Omvendt kan medarbejdere og ledere, som har det svært, og som måske også er lidt eller noget syge, være nogen af dem, som vi finder med højt, og mere systematisk fravær.
For det handler om, at hvis vi trives, hvis vi har et arbejde, vi kan lide, gode kollegaer, en sund work-life balance og et godt samarbejde og gode strukturer i arbejdet. Så bliver vi ikke nær så syge. Så kommer vi på arbejde. Passer jobbet.
Derfor er der så meget at arbejde med og forstå, når fraværsprocenten i en afdeling eller hos nogle teams er højt over en længere periode. Det har vi i Conopor rigtig mange indgange til.
Alle vores ydelser støtter op om:
- at forstå fraværet.
- have de rette værktøjer til at vide, hvordan det kan reduceres.
- hjælpe medarbejdere, ledere eller HR til en forståelse af, hvorfor det er vigtigt at have lavt fravær.
Ved at turde italesætte fravær, bringe de svære emner ind om fravær, så bliver det muligt at samarbejde om, hvad der kan gøres for at trives, som medarbejder og menneske, for derved at kunne magte at have et højt fremmøde.