Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Kursus: Den Vanskelige Samtale

"Enhver faglig samtale har et formål. Du kender formålet, men når du i mål? Lær at tage tyren ved hornene, så I får et konstruktivt udbytte med gensidig respekt. Det handler om dig som afsender og modtageren, derfor lærer du, hvordan du kan ændre din egen adfærd og inspirere din modpart til forandring."

Den Vanskelige Samtale

​Samtalen mellem leder og medarbejder kan blive særligt svære. Det kan være emnet eller fordi leder og medarbejder har en situation imellem sig, som gør stemningen trykket og dermed samtalen svær. Det kan have meget negative udfald både i forhold til det videre samarbejde, men også rent lovgivningsmæssigt, fordi lederen måske får opført sig på en facon overfor medarbejderen, som er meget uheldig. Derfor skal vanskelige samtaler også tages seriøst. Det er ikke bare lige. Det er noget, der skal forberedes ordentligt og det er vigtigt, at lederen forstå egne hensigter, adfærd og eventuelle konsekvenser. For det er muligt at vende vanskelige samtaler til gode samtaler, hvor der findes et fælles tredje, som gør det muligt at få en ny vej sammen. ​(læs mere kommer snart)

Kursusindhold for "Den Vanskelige Samtale"

Med Conopors kursus får du kompetencerne, tillid til metoder og til din egen fremtræden og dermed trygheden til at tage de svære samtaler og facilitere de konflikter, du som leder står overfor. For eksempel hvordan taler/lytter du, når krisen mellem dig og medarbejderen er i fuld gang? Og hvordan kan du forstå og imødegå at denne krise eskalerer?

​På kurset er I maksimalt 10 deltagere. Der er et intenst kursus, hvor alle deltagere skal bidrage med cases og bliver sat sammen til øvelser, for derigennem i praksis at forstå de virkemekanismer, der er i spil. Der er ikke rollespil, men da ”den vanskelige samtale” som teknik også handler om evnen til at lytte, er der meget dialog.

Kurset har fokus på de arbejdsrelaterede udfordringer, og der vil også blive arbejdet med jordnære og relevante cases fra Conopors mange forskelligartede opgaver ude hos kunder.

Kurset løber over to dage á 5 timer med en mellemliggende periode på ca. 3 mdr., hvor teorien fra kursusdag 1 kan omsættes til praksis. Derfor forventes det at deltagerne arbejder med opgaver og cases mellem de to kursudage, så læring og metoder forankres solidt i lederens dagligdag. 

Her et videoklip fra kurset - denne gang med en ledergruppe fra Telia​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Virksomhedens udbytte

  • Ledere, der går konstruktivt til udfordringerne
  • Færre konflikter på arbejdspladsen og en bedre oplevelse af retfærdighed hos medarbejderne, hvilket giver mere tillid og dermed bedre samspil
  • Bedre trivsel på arbejdspladsen med mere stabil drift, fordi leder og medarbejder sammen finder den tredje vej
  • En lavere medarbejderomsætning, da medarbejderne føler sig mere trygge i lederens håndtering af svære situationer

Du bliver bedre til

  • At håndtere vanskelige samtaler, så de bliver konstruktive
  • Forstå og håndtere konflikter, inden de udvikler sig og dermed blive svære for dig
  • At forstå og tackle forskellige medarbejderprofiler, så du naturligt og mere hensigtsmæssigt kan danne rammerne for en fælles løsning
  • At håndtere individ- og gruppebaserede konflikter
  • At bruge og forstå din egen personlighed i mødet med parterne
  • At forstå hvordan du som leder kan være imødekommende uden at svigte egne grundværdier eller miste fokus på kerneopgaven​

​Praktiske oplysninger

Varighed

2 dage á 5 timer. 3 mdr. mellem kursusdag 1 og kursusdag 2. Det er muligt at tilkøbe løbende sparring mellem de to kursusdage. Det kan være en fordel, hvis deltagerne oplever mange udfordringer med vanskelige udfordringer/samtaler.

Sted

Det er muligt at holde kurset hos jer eller i vores lokaler i WTC Ballerup – Konferencecenter, hvor lokalerne ligger i stueetagen. (overnatning ikke mulig) - Se lokalerne her

Pris

Indhent tilbud på virk@conopor.dk eller kontakt os på tlf. 21280551

logo_white

Conopor er stiftet af Jean Vennestrøm, som er specialist indenfor sygefravær, arbejdsmiljø og samarbejde.

Følg Jean Vennestrøm på LinkedIn

Seneste nyt

Det langvarige sygefravær dræner os for energi og lænser kassen

Siden hvornår er et højt langtidssygefravær blevet et vilkår, vi skal leve med? Svaret er "aldrig". Ingen skal leve med en kritisk fraværsprocent - uanset om det er langt eller kort sygefravær.

- Læs artiklen

Kontakt

CONOPOR ApS​

CVR: 32476260

Ludvig Jensens Vej 14, 3460 Birkerød

Tlf.: 2128 0551

E-mail: virk@conopor.dk

fb-f-logo-white-29  Find os på Facebook