Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Kursus: Work-Life Balance

​"Hvad sker der, når vi ikke kan holde balancen mellem arbejdsliv og familieliv? Vi bliver syge, frustrerede, mister modet og motivationen, ikke lige med det samme, men som månederne går. Med kedelig lange konsekvenser til følge."

Hvad er Work-Life Balance?

​Work-Life Balance er nok et af de begreber, som gennem årene er blevet misforstået og misbrugt på mange forskellige måder. Det har både været set som en måde at optimere livet på og for andre et ønske om at forstå, hvordan de kan leve godt. Men egentligt så skal det forstås, som den balance vi har imellem det liv, vi har på arbejdet og så vores privatliv. Men privatlivet er mange ting. Det er både en selv, familien, vennerne, interesser, værdier og meget mere. Arbejdslivet har også mange facetter. Det handler ikke blot om at optimere tiden eller at forstå sin karriere. Det handler både om trivsel, om at lykkes og om at forstå det arbejde man nu en gang er en del af, ja og meget mere. Så på den måde er Work-Life Balance rigtig meget, og derfor kan det også være vanskeligt at opretholde balancen. For bedst som vi måske synes, at nu går det så godt, kan der komme nogle uforudsete ting, som gør, at balancen skrider. Og hvad vil det egentligt sige, at balancen skrider? For det er jo igen også forskelligt fra person til person. Det er netop de mange forståelser og hele balancen, som indgår på dette kursus, så du som medarbejder får langt større mulighed for at navigere og trives i din Work-Life Balance. For det er ikke rart at vælte eller opleve, at det møg man står i, har man bare ikke set komme.

Vi er ikke ens og vi glædes ikke ved de samme ting. Derfor er vores balance og de afklaringer, vi skal have med vores ledelse eller vores samlever derhjemme, forskellige. Og bare at starte der gør, at man kan begynde at tage ansvar for den balance, der gør, at man kan trives. Det handler ikke om egoisme, men om trivsel. (læs mere kommer snart)

Kursusindhold for "Work-Life Balance"

På dette kursus tager vi fat på modellen som Jean Vennestrøm har udviklet i sit arbejde for at få medarbejdere til at trives. I denne model er der en forståelse af sammenhængen mellem arbejdsliv, privatliv, fysisk sundhed og psykisk sundhed. For livet svinger op og ned og der er perioder, hvor arbejdslivet kan og skal fylde mere og så er der andre perioder, hvor det bliver privatlivet, der kommer til at stå højest.

Det har selvfølgelig en påvirkning på vores søvn og velbefindende hvis vi dagen lang kun gør dårlige ting for kroppen, men det betyder ikke, at vi bare gennem træning og sund kost kan få alt til at lykkes. Det handler om at forstå helheden og forstå, hvad er det, som er vigtigt for en selv både på arbejdet og hjemme.

Dette kursus er ikke et større selvrealiseringskursus, men et kursus, hvor du som medarbejder bliver klogere på, hvad det er for en balance, du gerne vil have. Hvilke dialoger skal du have både på arbejde og privat? Og så nå til en erkendelse af, at alt ikke lykkes eller skal lykkes på samme tid, men at sunde prioriteringer, kan give dig trivsel og samtidig være til gavn for flere.

På kurset vil der være mange øvelser, for det er gennem dem, at du forstår at bruge modellen og gå ind i arbejdet om at holde balancen. For det er et arbejde, der vil være hos dig hele livet og derfor skal du have en forståelse for, hvilke virkemidler du har. Hvad skal du være særligt opmærksom på? Hvordan kan du italesætte dette både på arbejdet og hjemme?

Kurset er 2 dage med 3 mdr. mellem kursusdag 1 og kursusdag 2. Dette for at du kan afprøve øvelserne og modellen og derigennem drage dine egne erfaring og udfordringer som vi så tager fat om på kursusdag 2, sammen med flere øvelser og vinkler. Det er en proces som vi har god erfaring med fra dette og andre kurser. Du får mere føling med, hvordan kurset virker for dig, hvilket giver dig et endnu bedre udbytte af kurset og muligt resultat.

Det handler ikke om navlepilleri og konstant indre fokus. Det handler om at forstå en travl hverdag, hvor vi ikke skal køre lige til kanten, men skal kunne holde en sund balance, som giver os en glæde i livet. 

Vi tilpasser workshoppen afhængig af din deltagergruppe

 • Familier med børn - store som små
 • +50
 • Fokus på familielivet primært
 • Fokus på lige dele job/privatliv​

Virksomhedens udbytte

 • Medarbejdere der tager ansvar for egen trivsel og italesætter dette
 • Færre fraværsdage, fordi I får medarbejdere der kan se meningen i deres arbejde og privatliv
 • Medarbejdere, der tydeligere siger ja til de opgaver, der skal prioriteres

Du bliver bedre til

 • At forstå hvordan du kan have en god work-life balance. Så du ikke vælter
 • At prioritere i de valg, du tager og skal tage. Så det dårlige ikke ophober sig eller du får for lidt tid til det du rigtig gerne vil
 • At balancere og derfor opdage, hvornår du er ved at køre til kanten og måske ud over
 • At forstå hvorfor italesættelse og dialog er væsentligt, hvis du skal have en god work-life balance

​Praktiske oplysninger

Varighed

2 dage á 4 timer. 3 mdr. mellem kursusdag 1 og kursusdag 2. Det er muligt at tilkøbe løbende sparring mellem de to kursusdage. Det kan være en fordel, hvis deltagerne oplever at det er meget svært at holde en sund Work-Life Balance.

Sted

Det er muligt at afholde kurset hos jer eller i vores lokaler i WTC Ballerup – konferencecenter, hvor lokalerne ligger i stueetagen. (overnatning er ikke inkl.) -
Se lokalerne her

Pris

Indhent tilbud på virk@conopor.dk eller kontakt os på tlf. 21280551.​

logo_white

Conopor er stiftet af Jean Vennestrøm, som er specialist indenfor sygefravær, arbejdsmiljø og samarbejde.

Følg Jean Vennestrøm på LinkedIn

Seneste nyt

Det langvarige sygefravær dræner os for energi og lænser kassen

Siden hvornår er et højt langtidssygefravær blevet et vilkår, vi skal leve med? Svaret er "aldrig". Ingen skal leve med en kritisk fraværsprocent - uanset om det er langt eller kort sygefravær.

- Læs artiklen

Kontakt

CONOPOR ApS​

CVR: 32476260

Ludvig Jensens Vej 14, 3460 Birkerød

Tlf.: 2128 0551

E-mail: virk@conopor.dk

fb-f-logo-white-29  Find os på Facebook